Begeleider

Aan het conservatorium kwam voor het eerst de kamermuziek in beeld, spelen in duo en klein ensemble in verschillende samenstelling. Dit werd van meet af aan een belangrijk onderdeel tijdens mijn pianostudie. Ik begeleidde veel zangers en instrumentalisten op het conservatorium en werd gevraagd om in de regio koren te begeleiden. Dat leidde na de afronding van de opleiding docerend musicus tot die van uitvoerend musicus. Duo’s, kleine ensembles en koren werden zo een heerlijk werkgebied. In het genre liedbegeleiding volgde ik lessen bij de pianisten Rudolf Jansen en Noël Lee en de zangers Robert Holl en Udo Reineman. Het ontdekken en verfijnd uitvoeren van prachtige liederen, koorwerken en instrumentale kamermuziek, is als begeleider muzikaal zeer verrijkend.

Zo begeleid ik al geruime tijd het Eibergs Mannenkoor, en andere koren in de regio. Het gevoel dat je met de dirigent samen de koorzangers muzikaal inspireert is geweldig.

Pianobegeleider bij het Het Eibergs Mannenkoor

Met Ferdinand Hugel, voormalig altviolist van het Koninklijk Concertgebouworkest, ontdek ik de literatuur voor altviool en piano; van barokke meesters tot de modernen van de 20ste eeuw. Daarbij spelen we niet alleen de originele werken voor altviool en piano, maar ook ‘arrangementen’ van bestaande werken voor cello of viool.

Duo met Ferdinand Hugel (altviool)